Reactie K3 bedolven onder de kritiek nadat ze tekst van nummer aanpassen wegens niet woke
PMN
K3 bedolven onder de kritiek nadat ze tekst van nummer aanpassen wegens niet woke
Foto: VRT - Jokko

De meisjes van K3 maken zich klaar voor een nieuwe editie van de musical ‘De Drie Biggetjes’. Ze pasten lichtjes de teksten van enkele nummers aan. Daar komt heel veel reactie op.

De meisjes van K3 hebben hun nieuw album aangekondigd, waarbij ze liedjes uit de populaire musical 'De Drie Biggetjes' ten gehore zullen brengen.

Het bijzondere aan dit album is dat de meiden enkele tekstaanpassingen hebben gedaan om de nummers iets eigentijdser te maken. Dit heeft echter geleid tot een stroom van reacties van fans en critici.

Een van de liedjes waarvan de tekst is gewijzigd, is 'Amor'. Julia Boschman, één van de K3-leden, legt uit bij Het Laatste Nieuws: "We hebben twee woordjes veranderd, namelijk 'grappen maken' en 'slim zijn', om net iets eigentijdser te zijn."
(Lees verder onder de reacties)

Deze subtiele wijzigingen hebben echter een grote impact gehad en hebben de aandacht van het publiek getrokken.

Niet alleen de fans, maar ook de regisseur van de musical heeft gereageerd op de tekstaanpassingen. Hanne Verbruggen, een ander K3-lid, vertelt: "De regisseur merkte op dat het leek alsof de vrouw zich een beetje onder man plaatste."

Dit zette de meiden aan het denken en motiveerde hen om enkele wijzigingen aan te brengen om het nummer meer in lijn te brengen met de moderne opvattingen over gendergelijkheid.
(Lees verder onder de foto)

De reacties op de aangepaste nummers zijn echter zeer verdeeld. Velen vragen zich af waar deze veranderingen naartoe leiden. "Veel zotter moet het niet meer worden!"

"Laat alles toch eens zoals het is. Nu is het woke en moet het plots allemaal anders", aldus enkele kritische geluiden. Aan de andere kant zijn er ook mensen die de aanpassingen toejuichen en het als een positieve stap naar gelijkheid zien.

Het is duidelijk dat K3 met hun nieuwe album een gevoelige snaar heeft geraakt.

Door de tekstueel aangepaste nummers uit 'De Drie Biggetjes' trekken ze niet alleen de aandacht van fans, maar ook van mensen die bezorgd zijn over de veranderende sociale waarden.

Het blijft echter afwachten hoe het publiek uiteindelijk zal reageren op het nieuwe album van K3 en of deze tekstaanpassingen een blijvende impact zullen hebben op de populariteit van de meidenband.

Meer nieuws

Meer nieuws

.