KMI voorspelt: Op deze dag wordt het eindelijk weer warmer
LHX
KMI voorspelt: Op deze dag wordt het eindelijk weer warmer
Foto: Pixabay (archieffoto)

We hebben al enkele prachtige lentedagen achter de rug, maar intussen is het kwik weer stevig gedaald. Wanneer krijgen we opnieuw warmer weer?

Vanochtend trekken er vanuit het noorden buien over ons land, meldt het KMI. Later in de voormiddag wordt het droger vanuit het noorden en krijgen we meer opklaringen. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden. 

Ook vannacht blijft het droog, en morgen begint met op de meeste plaatsen brede opklaringen. Nadien wordt het wisselend bewolkt en kan er eventueel een bui vallen. We halen 9 tot 11 graden, met een zwak tot matige noordenwind.

Dinsdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien in het westen. In het oosten kan het droog blijven met enkele opklaringen. De maxima liggen rond de 9 à 10 graden. Op woensdag wordt het nóg iets kouder: maximum 9 graden.

Donderdag en vrijdag halen we opnieuw maxima tot 12 graden. Donderdagvoormiddag blijft het waarschijnlijk droog, maar in de namiddag trekt er een storing over het land. Vrijdag is het bewolkt met kans op wat neerslag.

Doordat de stroming naar het zuiden tot het zuidwesten draait, wordt het zaterdag dan eindelijk weer wat warmer. Het wordt bewolkt met kans op wat neerslag, met maxima tot 16 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.