KMI waarschuwt: Dit staat er vandaag te gebeuren
LHX
KMI waarschuwt: Dit staat er vandaag te gebeuren
Foto: Pixabay

Gisteren was op de meeste plaatsen een heerlijke zomerdag, met temperaturen tot 25 graden. De rest van de week wordt het weer wat frisser.

Vandaag wordt het half- tot zwaarbewolkt, voorspelt het KMI. Aanvankelijk blijft het op de meeste plaatsen droog, maar in de namiddag onstaan er buien met plaatselijk stevig onweer. Er kan op sommige plaatsen tot meer dan 20 millimeter neerslag in één uur vallen. Ook hagel is mogelijk.

Daarom kondigt het KMI een code geel voor onweer af, al laat het ook weten dat de situatie nog complex is, waardoor de voorspellingen eventueel nog kunnen veranderen.

(Lees verder onder de post.)

De maxima liggen vandaag tussen de 14 en 23 graden. De wind is zwak tot matig, maar vannacht kan die aan de kust vrij krachtig waaien, met pieken tot 50 à 60 kilometer per uur.

Het weekend start zonnig, maar in de loop van zaterdag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Tegen het einde van de dag neemt de kans op neerslag toe. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden.

Zondag wordt erg wisselvallig. Er zijn opklaringen, maar ook wolken, buien en regen. Op maandag kunnen we iets vergelijkbaars verwachten. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.