Nóg beter nieuws van het KMI: Vanaf dan blijft het droog
LHX
Nóg beter nieuws van het KMI: Vanaf dan blijft het droog
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Ook dit weekend is het weer erg wisselvallig. Er is gelukkig beterschap op komst.

Vandaag wordt het gedeeltelijk bewolkt, maar blijft het op sommige plaatsen grotendeels droog. In de loop van de dag zullen er enkele buien ontstaan ten zuiden van Samber en Maas en in de regio's grenzend aan Frankrijk. Dat meldt het KMI.

In de namiddag en avond kunnen er ook in de andere regio's buien vallen. De maxima liggen tussen de 13 en 18 graden en er staat een zwakke tot matige wind.

Morgen wordt een stuk natter: we krijgen regen en pittige buien. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden en opnieuw staat er een zwakke tot matige wind.

Ook dinsdag blijft het wisselvallig. Het is gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met hier en daar een bui. In de namiddag worden in het westen en centrum de opklaringen breder en wordt het grotendeels droog, bij maximum 17 graden.

Eerder deze week nog kondigde het KMI aan dat er vanaf donderdag een lange droge periode aankomt, maar nu blijkt dat we er minder lang op moeten wachten dan eerst gedacht. Op woensdag blijft het al zo goed als droog. Er hangen wel vrij veel wolkenvelden, maar we krijgen ook de zon te zien. We halen tot 18 graden.

Van donderdag tot zaterdag zorgt een hogedrukgebied bij de Noordzee bij ons voor rustig en droog weer. Donderdag wordt het zo'n 18 graden, maar daarna klimmen de maxima richting 20 à 21 graden in het centrum van het land. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.