Sabine Hagedoren tempert de zomervreugde: Dit weer krijgen we vanaf donderdagavond
LHX
Sabine Hagedoren tempert de zomervreugde: Dit weer krijgen we vanaf donderdagavond
Foto: VRT1

Eindelijk: we hebben er zolang op gewacht, en eindelijk is het zomer. Vanaf donderdagavond zal het weer echter alweer omslaan.

Vandaag krijgen we temperaturen tot 27, hier en daar 28 graden, met minder stapelwolken dan gisteren. "Ook morgen nog veel zon, een paar wolkenvelden en temperaturen tot 28 of 29 graden. Aan de kust blijft het altijd zonnig met na de middag een zeebries", voorspelt Sabine Hagedoren op Radio2.

"Donderdag blijft het waarschijnlijk het grootste deel van de dag nog overal droog. Na de middag zijn er weer die stapelwolken, misschien een lokale bui. Maar het is 's avonds en 's nachts dat er een storing gaat passeren."

Dan kunnen we regen en onweersbuien verwachten. Ook vrijdagochtend kan er, vooral over het oosten, regen of een onweersbui voorkomen. "Maar dat schuift redelijk snel op richting Duitsland, en daarachter zijn er opnieuw opklaringen. Dus vanaf het westen gaat de zon weer meer en meer doorbreken."

Wel komen we opnieuw in koelere lucht terecht. Het gevolg: we halen donderdag nog slechts 22 graden. Ook tijdens het weekend blijven we in die koelere lucht en krijgen we temperaturen tot 22, maximum 24, graden.

Voor de rest is het weekend nog wat onzeker. "Er is een storing die golft. Gaat dat golfje tot bij ons geraken of niet? Als dat het geval is, is er vooral in het oosten kans op regen of een bui", aldus Sabine.

"Dus in het weekend wat wisselvalliger: het wisselt af tussen zon en wolken. En de neerslag: we gaan het in het oog houden."

Ook begin volgende week blijven we waarschijnlijk nog in dat licht wisselvallige zitten. "Maar eerst genieten van de zomerse warmte!", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.