Weerman Bram Verbruggen ziet het weer helemaal omslaan
WVDS
Weerman Bram Verbruggen ziet het weer helemaal omslaan
Foto: Eén

Momenteel zitten we aan het einde van een hittegolf. Extreme temperaturen voor de tijd van het jaar. Maar daar komt binnenkort een einde aan. Bram kondigt draaglijker temperaturen aan.

"Vandaag is dag nummer 7 van de hittegolf, met nog maar eens een dagrecord dat zal sneuvelen”, voorspelt Bram Verbruggen op Radio 1. 

Dagrecords sneuvelen aan de lopende band

“Het huidige record voor 10 september staat niet zo heel scherp met 28,5 graden. Daar gaan we deze zondag zeker over gaan. Dat is dan al het vierde dagrecord op één week tijd dat zal verbroken worden. 

Er zullen op zondag wat meer wolken zijn waaronder ook een aantal stapelwolken, maar vooral heel veel zon. Het wordt dus bakken en braden terwijl het vandaag Open Monumentendag is.”

“Aan zee wordt het 30 tot 31 graden, in het binnenland kan het nog 1 à 2 graden warmer worden. Er staat een zwak tot matig briesje uit het zuidoosten.”

Geen 30 graden meer

“Maandag zal het geen 30 graden meer zijn. De temperatuur daalt tot 27 graden in het binnenland en 22 graden aan zee”, laat Bram weten.

Felle buien en onweer

“In de loop van de namiddag en ‘s avonds verwachten we buien die ook fel kunnen zijn. Vooral tijdens de nacht van maandag op dinsdag kunnen er felle onweders losbarsten.”

“Op dinsdag krijgen we veel en felle buien met onweer. De temperatuur zakt tot 22 graden.”

Draaglijker qua temperatuur

“Woensdag kent een wisselvallige start, maar in de loop van woensdag wordt het droog en zonnig bij 21 graden.”

“En die aangename temperaturen nemen we mee naar donderdag en vrijdag. Het zal dan droog en zonnig weer worden”, klinkt het bij weerman Bram Verbruggen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.