Jens Dendoncker lastiggevallen door fan: "Borderline stalking"
LHX
Jens Dendoncker lastiggevallen door fan: "Borderline stalking"
Foto: VTM

In de podcast 'Achter de schermen' is deze week Jens Dendoncker te gast. Hij vertelt er over iets erg onaangenaams dat hij heeft meegemaakt met een fan.

"Borderline stalking", noemt Jens Dendoncker zijn ervaring, die al enkele jaren geleden is voorgevallen. "Een jong meisje kwam heel vaak naar mijn shows, wat ik haar op zich niet kwalijk kon nemen. Maar dat was wel wat ongemakkelijk, want als je een comedyshow drie keer hebt gehoord, ken je wel echt iedere mop. Dus ze zat altijd op de eerste rij in het midden, niet te lachen, want ze kende de show van buiten."

Na iedere show wilde het meisje een foto van hen samen. "Ze had een boek bij zich waarin ze al die foto's dan plakte. Ik moest er ook iedere keer een handtekening onder zetten. Dat waren gemiddeld twee-drie foto's per week."

Jens vond dat heel raar, maar kon er weinig van zeggen. Tot er op een dag iets minder onschuldigs gebeurde. "Ik deed een privé-optreden in Antwerpen voor een bedrijf. Toen ik buitenkwam langs zo'n industriële uitgang, stond ze daar."

Het optreden was nergens aangekondigd en Jens heeft geen idee hoe ze wist dat hij daar zou zijn, laat staan langs waar hij zou buitenkomen. Het enige dat hij kan bedenken is dat ze op de een of andere manier zijn agenda gehackt heeft. "Ik heb de verklaring nooit geweten."

"Ik heb ze zelf via sociale media laten weten: 'Dit kan echt niet. Als het nog eens voorvalt, zal ik er een politiezaak van maken.' Ze is dan nog een paar maand steeds minder frequent naar optredens gekomen, en dan is dat volledig uitgedoofd."

Meer nieuws

Meer nieuws

.