Karen Damen krijgt plots verschrikkelijk nieuws te horen
COS
Karen Damen krijgt plots verschrikkelijk nieuws te horen
Foto: GoPlay

Karen Damen zit met de handen in het haar. Al maanden is ze het doelwit van internetfraudeurs. Zij proberen met valse berichten over Karen mensen in de val te lokken.

Op Facebook verschijnt de ene na de andere 'foto' van Karen Damen die in de rechtbank staat of in de boeien wordt geslagen. De berichten worden door bezorgde fans ook gedeeld op fanfora van 'Familie'. Er lijkt maar geen einde aan te komen.

"Dit blijft maar duren. Zelfs mijn moeder belde me al in paniek om te vragen wat er aan de hand was met mij", zei Karen deze zomer in Dag Allemaal. "Er zullen altijd mensen zijn die dat soort berichten wél geloven", merkt ze op. "Ik vind het vooral knap vervelend. Ik weet niet waarom ik ineens zo geviseerd word."

Hoewel we intussen al een paar weken verder zijn, blijven de valse berichten opduiken op sociale media. "We stellen vast dat Karen een zeer populair doelwit blijft", zegt Karens manager William Vaesen in Het Laatste Nieuws. "In het begin zag ik nog andere mensen in zo'n acties of campagnes aan bod komen, maar bij Karen houden ze het wel heel lang vol."

"Ik zie dat het blijft duren en dat het ook niet vanzelf gaat liggen...", merkt William op. Karen, maar vooral ook haar fans blijven het doelwit van de cybercriminelen. "Karen heeft al van mensen gehoord dat ze erin trappen. Dat is erg jammer... Dit is dan ook een oproep, in naam van Karen: laat je niét in de luren leggen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.