Kürt Rogiers heeft het enorm geholpen in verwerkingsproces van dood van zijn moeder: “Veel kracht uit geput”
PMN
Kürt Rogiers heeft het enorm geholpen in verwerkingsproces van dood van zijn moeder: “Veel kracht uit geput”
Foto: Photo News

Kürt Rogiers gaan we dit najaar regelmatig op het scherm zien verschijnen. Hij speelt mee in ‘Familie’, gaat een nieuw programma presenteren bij VTM en zal ook meespelen in een vernieuwde ‘Medisch Centrum West’.

Kürt Rogiers gaat bij VTM het nieuwe programma ‘Tussen Leven en Dood’ presenteren. “In Tussen Leven en Dood ga ik langs bij verschillende overlevers. Mensen die er bijna niet meer waren en door het oog van de naald zijn gekropen,” legt Kürt uit in Story.

“Van poetsvrouw Marina, het willekeurige slachtoffer van een zuuraanval in de Delhaize, tot Joeri, die zijn oog en twee armen verloor na een dodehoekongeval.”

Voor Kürt waren de opnames best pittig. Al kwam de reeks voor hem wel op een goed moment in zijn leven. “De opnames vielen samen met het ziekteproces van mijn moeder (die begin dit jaar overleed aan de strijd tegen ALS en Alzheimer).”

“In het begin keek ik echt op naar die ontmoetingen met de overlevers, maar het waren allemaal zulke oprechte en inspirerende gesprekken, echt tien keer beter dan eender welk energiedrankje.”

“De reeks heeft me enorm geholpen in mijn verwerkingsproces. Het verhaal van die mensen hielp me om de dingen in het juiste perspectief te zetten. Ik heb daar enorm veel kracht uit geput.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.