Mathias Coppens moet iets opbiechten aan Koen Wauters: "Nog altijd een beetje"
LHX
Mathias Coppens moet iets opbiechten aan Koen Wauters: "Nog altijd een beetje"
Foto: Eén

Clouseau bestaat 40 jaar, en daarom worden Koen en Kris Wauters op Joe veertig uur lang in de bloemetjes gezet. Ze krijgen onder andere telefoon van iemand die we allemaal kennen.

Het is niemand minder dan Mathias Coppens die belt terwijl Koen en Kris Wauters te gast zijn op Joe. "Ik was twaalf jaar in het jaar '90, net na het eerste toppunt van Clouseau", begint hij.

Hij was zo'n grote fan dat hij zelf cassettes maakte met de Clouseaunummers die hij hoorde op de radio. Daar playbackte hij dan op, ondanks zijn beperkte zangtalent.

Hij stuurde zelfs ooit een brief naar het VTM NIEUWS waarin stond: "Ik ben ongelofelijke fan en ik zou graag Koen Wauters zijn. Het enige probleem is dat ik niet kan zingen." Hij kreeg een heel lieve brief terug, waarin stond dat hij later misschien iets in de media zou kunnen doen.

De eerste keer dat hij Koen Wauters tegenkwam bij VTM, was hij dan ook helemaal starstruck. "Ken je dat, dat je stem zo'n beetje overslaat? Dat is heel lang gebeurd, nog altijd een beetje", geeft hij toe.

Op feestjes voor de schermgezichten durfde hij zich bovendien niet te laten gaan. "Ik stond wel naast mijn idool op dat moment."

Koen is erg verbaasd als hij dat allemaal hoort. "Mathias en ik kennen elkaar al zoveel jaren dat het heel normaal aanvoelt", reageert hij. "Ik zou nooit denken dat zijn stem zou overslaan. Totaal overbodig", vindt hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.