Onaangename ontdekking in eerste aflevering van 'Mijn Restaurant': "Een wormpje op mijn vork!"
Lies Hendrix
Onaangename ontdekking in eerste aflevering van 'Mijn Restaurant': "Een wormpje op mijn vork!"
Foto: VTM

Op 28 oktober gaat het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant' van start op VTM. In de eeste aflevering gaat het al meteen grandioos mis.

In 'Mijn Restaurant' gaan vier ambitieuze duo's de uitdaging aan om zelf een restaurant te runnen. Elk van hen krijgt de kans om een leeg pand om te toveren tot een succesvolle horecazaak. Wie tot op het einde standhoudt en de jury weet te overtuigen met een ijzersterk concept, creativiteit en vakmanschap, wint 40.000 euro en een jaar lang horecacoaching.

De eerste opdracht

In de eerste aflevering ontdekken de vier duo's hun pand. Dat is nog leeg, maar vol belofte. Het enthousiasme is alvast groot: iedereen is erg tevreden met het pand dat hen is toegewezen.

Nog voor ze goed en wel geland zijn, schotelt gastheer Wim Opbrouck hen al een heuse opdracht voor. De duo's moeten aan de jury – ondernemer Marc Coucke, sterrenchef Marcelo Ballardin, patissier Sarah Renson en gastvrouw-sommelier Shannah Zeebroek – een hoofdgerecht en dessert serveren dat hun persoonlijkheid toont.

Terwijl sommige duo's indruk makken met hun gastvrijheid en passie, worstelen anderen nog met de basis. "Ze denken nu dat ze al 80% beheersen en er nog 20% moet bij komen, maar ze moeten dat omdraaien", waarschuwt Marc. 

Een wormpje en een haar

Bij het dessert gaan Ruslan en Lauranne in Gent helemaal de mist in: bij Marcelo blijkt er een wormpje in te zitten. "Er stond een wormpje te dansen op mijn vork!", concludeert hij verbaasd. "Moet ik blijven eten?"

Alsof dat nog niet genoeg is, doet ook Sarah een onaangename ontdekking: een haar. "Dat kan toch niet, hé", klinkt het. "Dit toont aan dat ze niet klaar zijn om 200 mensen per dag eten te geven. Dit mag gewoon niet gebeuren!", vindt Marc.

Meer nieuws

Meer nieuws

.