Regi doet monden openvallen! Zoveel geld verdiende de dj deze zomer
COS
Regi doet monden openvallen! Zoveel geld verdiende de dj deze zomer
Foto: VTM

Regi heeft opnieuw een drukke zomer achter de rug. Nu kunnen de voorbereidingen voor zijn Sportpaleis-shows in oktober van start gaan.

Regi Penxten stond deze zomer weer op heel wat podia. Er waren weer twee formules: een dj-set van Regi en 'Regi Live' met Regi en een handvol artiesten uit de zogenaamde Regi Family. Vorig jaar kostte Regi solo 8.500 euro. Voor de hele bende telden organisatoren tussen 25.000 en 30.000 euro neer.

Deze zomer zijn die prijzen een stukje de hoogte ingegaan. Voor Regi Live vroeg de dj deze zomer volgens Het Laatste Nieuws 34.000 euro. Een uurtje Regi solo kostte deze zomer dan weer 10.500 euro. "De prijzen waren al lang niet meer omhooggegaan en ik heb er nu gewoon de inflatie bijgeteld", legt Regi uit.

Regi speelde 12 'Regi Live'-shows en stond 37 keer solo achter de draaitafel. Goed voor respectievelijk 408.000 en 388.500 euro. Het zorgde in totaal voor een omzet van 796.500 euro deze zomer. "Mensen denken: amai, die zal veel verdienen. Maar dat bedriegt", citeert Het Laatste Nieuws boekingsagent Wim Delarbre.

"Regi houdt minder over aan liveshows dan aan dj-sets, ondanks het forse prijsverschil. Live ligt de productiekost hoger, met een team van ruim twintig man en veel materiaal. Dan blijft er minder over", zegt hij. Regi wordt nog belast op de omzer én moet natuurlijk zijn technici en artiesten als Pauline en Jaap Reesema ook een deel uitbetalen. Desondanks was het een erg vruchtbare zomer voor Regi.

Meer nieuws

Meer nieuws

.