Ben Crabbé duidelijk over kandidaten in ‘Blokken’: “Ze onderschatten dat”
PMN
Ben Crabbé duidelijk over kandidaten in ‘Blokken’: “Ze onderschatten dat”
Foto: VRT1

Vanavond is er de laatste aflevering van ‘Blokken’ van deze week. De quiz blijft na 30 jaar nog steeds populair. Al die tijd is Ben Crabbé de presentator.

Het blijkt toch niet makkelijk te zijn als je zelf in de studio zit met al die camera’s op je gericht, om dan ‘Blokken’ te spelen. Thuis gaat dat veel makkelijker, merken veel kandidaten op. Ben Crabbé kan dat beamen.

De presentator van ‘Blokken’ laat zich erover uit bij Radio 1. “De ene persoon kan het spel al beter dan de andere. Mensen proberen dat te imiteren op hun computer door Tetris te spelen, maar dat is niet hetzelfde als in de studio.”

Ben Crabbé zegt dat de kandidaten onderschatten dat je in tweede ronde bij 'Blokken' ook punten kan kwijtspelen

“Die studio heeft gewoon heel veel invloed op het programma. Je kunt niet de beste quizzer zijn, maar als je snel en tactisch kunt spelen, kan je het spel wel doen kantelen. Ongeveer 50 procent van het programma hangt af van hoe je dat Tetris-spel meeneemt in de manier waarop je speelt.”

“Dat laatste doen mensen niet altijd doordacht. Ik zeg ook regelmatig dat ze goed moeten kijken naar wat er eventueel nog kan komen. Als je alleen speelt in de tweede ronde, moet je goed kijken naar wat er boven is zodat je op die manier al zoveel mogelijk punten kunt vergaren. Je kunt die punten immers ook kwijtspelen. Dat wordt door de kandidaten zelfs onderschat.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.