Sabine Hagedoren brengt vervelend nieuws: Geen beterschap in zicht
LHX
Sabine Hagedoren brengt vervelend nieuws: Geen beterschap in zicht
Foto: VRT1

De aprilse grillen zijn in het land. Dat hebben we de afgelopen dagen al kunnen merken, en ook de komende week blijven ze aanwezig.

Vandaag krijgen we meer wind dan gisteren. Die komt uit het noordwesten en kan rukwinden tot 60 kilometer per uur met zich meebrengen. De dag begint met regen, maar in de Ardennen is het koud genoeg voor wat smeltende sneeuw, zegt Sabine Hagedoren op Radio2.

"Later op de dag, na die regenzone, krijgen we nog veel wolken, maar ook opklaringen en een aantal buien", klinkt het. De temperaturen liggen tussen de 5 en 11 graden.

"Ook in het weekend blijven we in dat wisselvallige zitten, met af en toe een bui. De kans op een bui zit zaterdag vooral in het oosten. Hoe meer we naar het westen gaan, hoe meer zon en hoe groter de kans dat het grotendeels droog blijft. Vooral aan zee staat er nog wel een strakke wind. 5 tot 10 graden."

Op zondag is er eveneens kans op buien, en die kunnen zelfs een winters karakter hebben. Het blijft wisselvallig, bij 4 tot 10 graden.

Begin volgende week krijgen we misschien iets meer opklaringen, maar er zijn nog steeds voorjaarsbuien. "De temperaturen blijven aan de lage kant volgende week: niet meer dan 10 graden", aldus Sabine.

Woesndag krijgen we redelijk veel wolken, een zwakke storing met periodes van regen of buien. Donderdag verandert er weinig. "Het mooie, standvastige zie ik nog niet direct", besluit ze.

Meer nieuws

Meer nieuws

.