Mathias Coppens grijpt fors in bij ‘Code van Coppens’: “Sorry, maar zoiets wil ik niet op mijn geweten hebben”
PMN
Mathias Coppens grijpt fors in bij ‘Code van Coppens’: “Sorry, maar zoiets wil ik niet op mijn geweten hebben”
Foto: Photonews

Mathias Coppens en zijn broer Staf leggen onze bekende Vlamingen hun vuur aan de schenen. In ‘De Code van Coppens’ moeten ze tot het uiterste gaan.

Het is iets totaal anders geworden dan ‘Het Lichaam van Coppens’. Voor Mathias Coppens liep het regelmatig mis tijdens de opnames van dat programma. “Elk seizoen van ‘Het Lichaam Van Coppens’ was het van dat. Waardoor ik elke keer opnieuw bij de start moest vertellen wat ik nú weer had meegemaakt. Ik had daar wat genoeg van, ’t moet niet altijd om mij draaien”, merkt Mathias op in Dag Allemaal. 

“Ik ben afgelopen zomer ook van m’n paard gevallen, met een barstje in m’n heup tot gevolg. Daar heb ik toen ook niks over gezegd. Omdat je niet wil dat die reputatie jou gaat achtervolgen? Vooral omdat ik de aandacht wou vestigen op het feit dat Staf en ik nu iets totaal anders hebben gemaakt. Een programma waarin de humor centraal staat, en zeker niet het gevaar. “

Al oogt het wel allemaal zeer gevaarlijk. “Wel, met de hand op het hart, we zijn héél veilig bezig. Het blijft televisie natuurlijk, dus het decor is er wel op gemaakt om enige angst teweeg te brengen. Maar uiteraard laten wij de BV’s nooit iets gevaarlijks doen.” 

“Een gewonde BV, ik zou het niet op m’n geweten willen hebben. Als mens niet, als producent niet, als presentator niet. En dus werken we met een veiligheidscoördinator, worden de kamers voor elke opname twee keer getest, en staan er constant drie mensen klaar om in te grijpen als het op één of andere manier nodig zou zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.