Rik Verheye onthult groots plan: Het heeft te maken met zijn overleden vader
PMN
Rik Verheye onthult groots plan: Het heeft te maken met zijn overleden vader
Foto: Photonews

Rik Verheye is één van de twee voorzitters van voetbalclub Sporting Hasselt. Daarnaast is hij ook supporter van Club Brugge. Rik is dus een echt voetbaldier.

In de Radio 2-podcast ‘De Zandloper’ onthult Rik Verheye zijn groots plan. “Mijn vader is nu dertig jaar dood”, merkt de 37-jarige acteur op. “Hij verloor de strijd tegen een alcoholverslaving.”

Rik was zeven jaar toen zijn vader gestorven is. “Doordat ik mijn vader verloren ben, weet ik dat het elk moment gedaan kan zijn”, legt hij uit. “Ik geniet volop van het leven, zoveel als ik kan.”

“Er is wel één valkuil. Als het op een bepaald moment wat veel wordt, loopt het fout. Ik zie een beeld van mijn moeder voor mij in de vorm van een stripverhaal. Opeens zo’n wolk van mijn moeder die zegt: 'Niet te veel, hé.'”

Voor Rik helpt dat ook wel. “Ik probeer de dood van mijn vader om te zetten in iets positiefs. Wat moet je anders doen? Je wentelen in verdriet en eraan kapot gaan?”

“Ik wil ooit een film maken over mijn vader. Het is ook een ode aan mijn moeder. Dat ga ik doen als de tijd daar rijp voor is. De hele film zit ook al in mijn hoofd. Ik wil hem alleen nog niet opschrijven want dan krijg ik het gevoel dat ik het moet doen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.