Gert Verhulst niet te spreken over huidige gang van zaken: "Bijna misdadig"
PMN
Gert Verhulst niet te spreken over huidige gang van zaken: "Bijna misdadig"
Foto: Photonews

Gert Verhulst keert terug met ‘De Tafel van Gert’. Je kunt het programma bekijken op Play4. Hij zal ook nu weer heel wat boeiende gasten ontvangen.

Gert Verhulst laat uitschijnen in NU dat hij niet te spreken is over de huidige gang van zaken. “Er is een pessimistische ingesteldheid”, legt hij uit. “Kijk naar de cijfers en tabellen. Over honger, onderwijs. Ze hebben er nog nooit zo spectaculair mooi uitgezien.”

“Ik weet wel: slecht nieuws doet het beter dan goed nieuws. En dat soort positieve evoluties valt moeilijker te vatten in krantenkoppen. Maar we moeten ook kijken naar wat beter gaat.”

“Ik hoorde onlangs een negentienjarige bezig op tv: ‘Ik wil geen kinderen. Ik wil geen kinderen op de wereld zetten waarin wij leven.’ Wat wordt er toch in die jonge mensen hun hoofd geprent? Ik vind dat bijna misdadig. Een beetje enthousiasme is welkom. Trouwens, optimisten komen verder in het leven.”

Gert Verhulst vindt dat er een pessimistische ingesteldheid is

Gert zegt dat hij optimistisch in het leven staat. “Toen ik 23 was, boekte ik de Koningin Elisabethzaal voor de show van Samson. ‘Zou je dat wel doen?’, vroegen ze mij. ‘Is die zaal niet te groot?’ Als ik pessimist was, was daar mijn verhaal gestopt, en zaten we hier nu niet.”

“Maar ik dacht: ‘We verkopen tien Elisabethzalen uit.’ Het werden er twaalf. Het had fout kunnen lopen. Ik had een schuldenput kunnen graven waar ik nooit meer uit zou geraken. Maar dat is iets in iets geloven. Dat is durven. Dat is ondernemen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.