Carrièreswitch voor Sieg De Doncker: Dit gaat hij doen
LHX
Carrièreswitch voor Sieg De Doncker: Dit gaat hij doen
Foto: VTM

Met zijn rollen in onder meer 'Familie' en 'Milo' wordt Sieg De Doncker stilaan een vaste waarde in de Vlaamse showbizz. Toch blijft hij deze job naar alle waarschijnlijkheid niet voor altijd doen.

Sieg De Doncker is niet altijd acteur geweest: hij is begonnen als LO-leerkracht. Erg lang heeft hij dat niet gedaan: zo'n twee jaar lang werd hij ingeschakeld als vervangleerkracht.

"Dat was wel vaak op dezelfde scholen: de moeilijke scholen, waar leerkrachten werden weggepest", vertelt hij in de podcast 'Kletsuurtje'. "Die kinderen hadden mij wel altijd graag, maar het was moeilijk om op twee maanden een hele klas te leren kennen."

Door de kansen die hij kreeg op tv besloot hij zijn job als leerkracht even aan de kant te schuiven. "Maar ik ben wel zeker dat ik dat terug ga oppakken", klinkt het verrassend genoeg.

Nu hij een dochtertje heeft, merkt hij immers dat een dergelijke job een stuk handiger is dan zijn huidige. "De school van mijn dochter is gedaan om 15.25, dat is best vroeg. En om die altijd in opvang te steken, dat is niet tof. En de goeie vakanties, hé."

Meer nieuws

Meer nieuws

.