Warmere temperaturen, maar ook onweer op komst
LHX
Warmere temperaturen, maar ook onweer op komst
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Het lijkt erop dat we de winterse temperaturen eindelijk achter ons gelaten hebben. De komende week wordt het een stuk warmer.

Vandaag stijgen de temperaturen tot maximum 17 graden in de Kempen en 12 à 13 graden aan zee. We krijgen een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden, met eventueel hier en daar een buitje. Dat meldt het KMI. 

Er staat een vrij krachtige tot krachtige wind, die aan zee zeer krachtig kan zijn. We krijgen ook rukwinden tot 70 kilometer per uur en aan de kust tot 80 kilometer per uur.

Morgen begint zonnig ten noorden van Samber en Maas. In de loop van de dag ontwikkelen zich er stapelwolken, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. We halen temperaturen tot 19 graden en er staat een matige zuidenwind.

Het kwik blijft stijgen: dinsdag halen we 21 graden en woensdag zelfs 22. Zonnig wordt het helaas niet echt: op dinsdag krijgen we veel bewolking met perioden van regen en buien en lokaal misschien enkele donderslagen. 

Op woensdag verwacht het KMI wél zonnige perioden, maar ook wolkenvelden. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten, alsook de kans op onweersbuien.

Ook donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op buien en onweer. De temperaturen dalen enkele graden: de maxima liggen tussen de 14 en 19 graden. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.