Een stevige temperatuurdaling na het weekend: Dit kunnen we verwachten
LHX
Een stevige temperatuurdaling na het weekend: Dit kunnen we verwachten
Foto: Pixabay (archieffoto)

Gisteren hebben we kunnen genieten van een prachtige dag met veel zon en temperaturen tot 24 graden. Vandaag wordt het al iets frisser.

Waar we gisteren nog 24 graden haalden, is dat vandaag nog maar zo'n 17 graden. De zon blijft aanwezig, maar wordt afgewisseld met bewolkte perioden. Op enkele druppels na blijft het droog, meldt het KMI.

Morgen wordt het nog een stuk frisser: de maxima liggen in Vlaanderen rond de 10 à 11 graden. 's Ochtends zijn er in de meeste regio's nog brede opklaringen, maar vanaf de kust wordt het zwaarbewolkt met regen, die overgaan in buien. Er zijn zelfs wat donderslagen mogelijk.

Ook dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met heel wat voorjaarsbuien en eventueel enkele donderslagen. De maxima halen slechts 5 graden in de Ardennen en 9 graden in Vlaanderen. Bovendien staat er een vrij krachtige westenwind die het nog kouder doet aanvoelen.

Op woensdag verandert er niet veel en krijgen we opnieuw wisselvallig weer met buien, bij temperaturen tot 10 graden en een matige wind. Donderdag begint dan weer droog, maar daarna krijgen we opnieuw heel wat regen over ons heen.
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.