Weerman Bram Verbruggen heeft slecht nieuws: "Dan gaat het opnieuw achteruit"
LHX
Weerman Bram Verbruggen heeft slecht nieuws: "Dan gaat het opnieuw achteruit"
Foto: Eén

Wie nog van de zon en de warmte wil genieten, doet dat het best vandaag. Binnen enkele dagen komt er immers minder zomers weer aan.

Vandaag wordt het opnieuw erg warm, tot 29 of 30 graden. "Eerst heel veel zon, later op de dag wel vrij veel stapelwolken. Maar opnieuw blijft het droog, enkel ten zuiden van Samber en Maas zou er een buitje kunnen vallen", zegt Bram Verbruggen op Radio2.

"Na middernacht is het niet onmogelijk dat er een paar buien ook het oosten van Vlaanderen gaan bereiken. Dus in Limburg misschien een buitje in de loop van de nacht, maar morgen is het opnieuw droog met mooie opklaringen."

Wel wordt het minder warm vanaf morgen: we halen nog 20 tot 23 graden en er staat wat meer wind. In het weekend krijgen we waarschijnlijk ook enkele buien over ons heen.

Die beginnen wellicht pas zaterdagavond of zaterdagnacht. "Dus een groot deel van zaterdag is het nog droog weer, met wat zon en 23 graden. Zondag is de kans op buien wat groter, met de felste buien voor het oosten van het land." We halen 24 graden.

"Begin volgende week gaat het opnieuw wat achteruit, zowel qua temperaturen als qua weerbeeld: er komt opnieuw wat regen op ons af", aldus Bram. "Dus genieten van de eerstkomende dagen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.