'Thuis'-acteur Mathias Vergels wint prachtige prijs
LHX
'Thuis'-acteur Mathias Vergels wint prachtige prijs
Foto: Photonews

Mathias Vergels is bij de meesten bekend als Lowie in 'Thuis', maar hij heeft ook enkele andere projecten. Zo was hij het voorbije jaar ambassadeur van 'Te Gek!?'.

Met zijn vriendin Lynn Van den Broeck, zijn zoontje Emile en zijn job bij 'Thuis' heeft Mathias Vergels een mooi leven uitgebouwd. In het verleden heeft hij echter zwaar geworsteld met zijn mentale gezondheid.

Op jonge leeftijd werd bij hem bipolariteit vastgesteld. Om alle gevoelens die met de stemmingswisselingen gepaard gaan te ondrukken, greep hij naar roesmiddelen. Hij deed zelfs een aantal zelfmoordpogingen.

Als ambassadeur van 'Te Gek!?' ijverde hij het afgelopen jaar mee voor een geestelijk gezond Vlaanderen zonder stigma. Ook tourde hij met zijn theaterstuk 'Het komt voor in de beste families', waarin hij de relatie tussen een patiënt en diens familie belicht.

Voor dat alles mag hij dit weekend een bijzondere prijs in ontvangst nemen, meldt VRT NWS. De Ups & Downs-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die psychische kwetsbaarheid op een destigmatiserende manier onder de aandacht brengt.

"Het is zeer bewonderenswaardig hoe Mathias heeft leren omgaan met zijn psychische kwetsbaarheid door deze tot iets positiefs te kanaliseren", klinkt het bij de organisatie. Proficiat, Mathias!

Meer nieuws

Meer nieuws

.