Christoff zingt zondag voor paus Franciscus : “Maar zulke uitspraken mogen we nooit goedkeuren”
PMN
Christoff zingt zondag voor paus Franciscus : “Maar zulke uitspraken mogen we nooit goedkeuren”
Foto: Photonews

Het wordt een spannende zondag voor Christoff. Hij mag voor paus Franciscus zingen in Melsbroek. De zanger kijkt er enorm naar uit.

Christoff is heel gelovig. Hij voerde lang geheim overleg om voor de paus te mogen optreden. In april trad hij op in de basiliek van Koekelberg. “Daar werd het zaadje geplant,” vertelt de zanger in Het Nieuwsblad.

Het blijft strikt geheim wat Christoff zal zingen voor de paus. Hij zal worden begeleid door het kinderkoor Scarletta. “Ik mag écht niet zeggen wat ik ga zingen,” legt Christoff uit. “Het protocol is streng.”

“Er zal bijvoorbeeld geen publiek zijn; ik zing enkel voor de paus en zijn gevolg. Dat is al een enorme eer. Of ik de paus ook mag ontmoeten? Dat weet ik niet, maar het wordt sowieso intens.”

Christoff zegt dat we de uitspraken van de paus over homoseksualiteit nooit mogen goedkeuren

Het is Christoff niet ontgaan dat het bezoek van de paus ook tegenkanting krijgt vanwege het kindermisbruik in de kerk en de uitlatingen van de paus over homoseksualiteit. “Ik koppel het instituut los van mijn geloof,” reageert de zanger.

“We moeten zulke uitspraken over homo's nooit goedkeuren. Maar het is een oud instituut. Zij bepalen niet wie we graag zien. Mijn standpunt is: de lieve Heer heeft ons geschapen zoals we zijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.