Niels Destadsbader nog steeds niet helemaal bekomen van brand: “Lukt niet meer zo goed sinds dat moment”
PMN
Niels Destadsbader nog steeds niet helemaal bekomen van brand: “Lukt niet meer zo goed sinds dat moment”
Foto: Photonews

Niels Destadsbader zag eerder dit jaar zijn loft volledig uitbranden. Het is voor de presentator een heel zware klap. Dat heeft nog steeds een grote impact op hem.

De brand brak uit midden maart bij HVP Lighting, een bedrijf uit Deerlijk dat gespecialiseerd is in verlichting. Niels Destadsbader woonde in een loft boven het bedrijf. Een dakwerker die aan het werk was sloeg alarm.

Op het moment van de brand zat Niels Destadsbader in bad. Er werd herhaaldelijk op zijn deur gebonst. Er werd ook geklopt op de ramen.

Niels was zich op dat moment van geen kwaad bewust. “Totdat ze begonnen te roepen en te schreeuwen door de intercom”, citeert Het Laatste Nieuws hem in het VRT1-programma ‘Niks te zien’. "Plotseling hoorde ik: ‘Niels, brand!’”

“Ik heb mijn kleren aangetrokken, mijn hondje gepakt en zo snel als ik kon naar beneden gerend. Toen ik de deur opendeed, voelde ik een enorme hitte. Ik keek naar links en ik zag de brand.”

"Na enkele seconden buiten stond terras in brand"

“Ik stond nog maar enkele seconden in de tuin en het terras stond in brand. Plots was mijn thuis weg. Ik heb daar twaalf jaar gewoond en alles opgebouwd. In enkele uren was alles verdwenen.”

De brand heeft nog steeds een grote impact op Niels. “Ik heb nog steeds moeite met slapen. Ik droom er ook vaak over.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.