Acteur en zanger Hugo Sigal stuit op heel veel onbegrip bij mensen: “Verschrikkelijk”
WVDS
Acteur en zanger Hugo Sigal stuit op heel veel onbegrip bij mensen: “Verschrikkelijk”
Foto: VRT 1

Eind dit jaar zal het twee jaar geleden zijn dat Nicole Josy plots overleed. Haar man Hugo Sigal rouwt nog steeds om zijn Colleke.

Hugo tracht bezig te blijven met muziek, schrijven, acteren, maar hij treurt nog steeds om Nicole. En het feit dat Hugo nog veel over Nicole spreekt en nog steeds rouwt om haar heengaan, stuit bij veel mensen op onbegrip, vertelt hij bij Radio 2.

Mensen gaan ver in wat ze schrijven in hun mails en berichten aan Hugo Sigal

“Je kan niet geloven hoeveel mails en berichten ik gekregen heb, waarin mensen zeggen: 'wordt het niet eens tijd om opnieuw normaal te doen'. Mensen zijn soms verschrikkelijk onbeleefd.”

Het gaat heel ver wat onbekenden naar Hugo sturen. “Ze durven soms zeggen: 'Nicole is al bijna twee jaar dood, neem maar terug gewoon je leven op'.” Iets wat Hugo zo goed en kwaad als hij kan doet momenteel, maar een rouwproces kun je niet forceren, volgens hem.

“Ik ben er vast van overtuigd dat als we vijf jaar verder zijn, ik nog altijd aan het rouwen zal zijn. Misschien wel op een andere manier, maar ik zal nog altijd denken aan mijn Nicole. Het was de liefde van mijn leven en ik kan dat niet zomaar opzij zetten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.