Bram Verbruggen voorspelt mooi weer: "Het wordt héél goed"
LHX
Bram Verbruggen voorspelt mooi weer: "Het wordt héél goed"
Foto: Pixabay

Gisteren konden we genieten van een erg aangename dag. Helaas was die slechts een adempauze tussen twee regenzones in.

"Vandaag krijgen we opnieuw regen en onweersbuien over ons heen", zegt Bram Verbruggen op Radio2. "We gaan echt de buienradar in het oog moeten houden om met zekerheid te zeggen waar die buien precies gaan passeren. Ik denk dat we het op sommige plaatsen zelfs helemaal droog kunnen houden, met mooie opklaringen, terwijl het op andere plaatsen erg pittig kan worden."

Vooral tegen de avond verwachten we felle onweersbuien, met lokaal veel regen en misschien opnieuw wateroverlast. Het wordt wel warm, met temperaturen tot 24 graden. 

Ook de komende dagen blijft het wisselvallig. Morgen krijgen we opnieuw regen en buien, vooral in de voormiddag. Later wordt het zonniger vanaf het westen, bij 19 graden.

"Zaterdag is ook nog een wisselvallige dag met nog een aantal buien, maar die zijn minder intens. Ietsje minder warm ook, met maar 17 graden", aldus Bram.

"Maar vanaf zondag wordt het beter. Het wordt zelfs héél goed", voorspelt hij. Zondag blijft het meestal droog, is er weinig wind en haalt het kwik 21 of 22 graden. 

"Maandag en woensdag zouden de droge dagen moeten worden, en hoe het er nu naar uitziet, worden het ook warme dagen, met vanaf dinsdag 25 graden en meer." Toch betekent dat niet dat de zomer helemaal is ingezet: in het tweede deel van volgende week zal het weer opnieuw omslaan en kunnen we onweer verwachten... 

Meer nieuws

Meer nieuws

.