Weerman Bram Verbruggen is duidelijk: "Dat is de betere dag van de week"
LHX
Weerman Bram Verbruggen is duidelijk: "Dat is de betere dag van de week"
Foto: VRT 1

De zomerse temperaturen die we af en toe al gehad hebben, lijken weer helemaal verdwenen. Ook deze week zullen ze niet terugkeren.

Het weer was gisteren niet bepaald aangenaam. Vandaag wordt het een klein beetje beter, zegt weerman Bram Verbruggen op Radio2. "Wel nog altijd wisselvallig weer, en er zullen nog altijd buien zijn, maar die buien gaan minder intens zijn dan gisteren."

Ook krijgt de zon wat meer ruimte, zijn er iets meer drogere momenten en waait het minder hard dan gisteren. "Maar wel nog altijd een frisse 10 graden", aldus Bram.

"Morgenochtend starten we droog maar wel koud, met minima van 1 tot 3 graden. Aan de grond zou het lichtjes kunnen gaan vriezen op sommige plaatsen. Maar dat is tijdelijk, want de zon gaat al snel de bodem kunnen verwarmen."

Die zon zorgt voor een relatief aangename dag. "We krijgen de betere dag van de week, met zon en wolkenvelden", klinkt het. "Lokaal nog een buitje, maar toch meestal droog weer bij een graad of 10."

Vrijdag is die zon helaas alweer verdwenen. We krijgen veel wolken, met eerst regen en later buien. De maxima liggen rond 9 graden. 

Ook in het weekend blijft het fris, maar het weer wordt voorzichtig aan een beetje beter. "Er zullen nog wel een paart buitjes zijn, maar niet al te veel, en de zon krijgt ook een beetje ruimte."

Meer nieuws

Meer nieuws

.