Warmere temperaturen op komst, maar er is ook minder goed nieuws
LHX
Warmere temperaturen op komst, maar er is ook minder goed nieuws
Foto: VRT1

De afgelopen tijd is het wel erg koud geweest voor de tijd van het jaar. De komende dagen wordt het gelukkig wat warmer.

Vandaag wordt het 18 graden, vertelt Jacotte Brokken op Radio2. "Maar dat betekent nog niet per se dat we stralende zon hebben en van lenteweer kunnen genieten. Het gaat nog altijd een dag met buien zijn, misschien wat onweer daarbij en een matige wind."

"Morgen wordt dat een vrij krachtige wind met rukwinden tot 70 of 80 kilometer per uur en 16 graden. Het is pas volgende week dat het echt mooi wordt: dan krijgen we temperaturen rond de 20 graden."

Dat klinkt prachtig, maar helaas is er ook minder fijn nieuws: de zon laat het nog wat afweten. "Het zal een afwisseling zijn tussen zon en wolken, en uit die wolken kan er lokaal wel ergens een bui vallen."

Op maandag zullen die buien wel vooral in het zuiden van het land vallen, wat betekent dat Vlaanderen en Brussel waarschijnlijk relatief droog blijven. Het wordt 18 graden. 

"Dinsdag maken we daar 20 graden van, maar het wordt dus ook wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe een bui. Op woensdag hetzelfde verhaal, misschien lokaal zelfs bij 21 graden", klinkt het. Op écht lenteweer is het dus nog eventjes wachten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.