Erica Meiland wil iets kwijt over heftige diagnose: "Van geschrokken"
LHX
Erica Meiland wil iets kwijt over heftige diagnose: "Van geschrokken"
Foto: SBS Belgium

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'Chateau Meiland' dropte Erica Meiland een bommetje. Nu vertelt ze er meer over.

In 'Chateau Meiland' vertelde Erica Meiland dat er bij haar een voorstadium van baarmoederhalskanker was vastgesteld. Voor sommigen is dat misschien wel héél persoonlijke informatie, maar zelf wilde ze het niet verzwijgen.

"We draaien natuurlijk een realityprogramma. Dit hoort ook bij het leven, dus ik vind dat het erin kan", zegt ze bij 'RTL Boulevard'. Daarnaast had ze nóg een goede reden om het slechte nieuws te delen: ze kwam te weten dat nog niet de helft van de vrouwen aan het vijfjaarlijkse baarmoederhalskankeronderzoek deelneemt.

"Daar ben ik best wel van geschrokken", zegt ze. "Toen dacht ik: jeetje, als ik hier niet aan mee had gedaan... Je merkt het niet, en op een gegeven moment krijg je klachten en dan is het te laat."

De dag nadat de familie Meiland terugkwam van hun roadtrip, ging Erica al onder het mes. Aan het ANP liet ze een week geleden weten dat haar herstel verrassend snel is gegaan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.