Bram Verbruggen belooft een (korte) indian summer: "Een dag om naar uit te kijken"
LHX
Bram Verbruggen belooft een (korte) indian summer: "Een dag om naar uit te kijken"
Foto: Eén

De zomervakantie is voorbij, en over het zomerse weer lijken we hetzelfde te kunnen zeggen. Toch is er dit weekend een lichtpuntje.

Het wordt vandaag een erg bewolkte dag. "Eerst nog wel overwegend droog, maar na de middag en 's avonds verwachten we regen of buien en kans op onweer", voorspelt Bram Verbruggen op Radio2.

Het wordt wel iets warmer dan gisteren, met maxima tussen 23 en 27 graden. Er staat een zwakke bries uit het zuidwesten.

Ook morgen is het kwakkelweer. "Opnieuw veel wolken en regen, op sommige plaatsen zelfs veel regen. 19 tot 22 graden, dus opnieuw wat frisser."

"Maar zaterdag is een dag om naar uit te kijken, een indian summer-dag". Aldus Bram. "Temperaturen tot 28 graden. Eerst nog veel wolken, maar wel droog, en na de middag gaat de zon er meer en meer door komen. Dus zaterdag wordt een heel mooie, warme dag."

Helaas is de pret van korte duur: op zondag gaat het opnieuw regenen. "Vooral voor de middag lange periodes van regen, na de middag weer wat droger. En begin volgende week nat weer, vrees ik. Het ziet er niet zo heel goed uit."

Meer nieuws

Meer nieuws

.