Gedaan met de pret: Het wordt weer een stuk kouder
LHX
Gedaan met de pret: Het wordt weer een stuk kouder
Foto: Pixabay (archieffoto)

We hebben allemaal kunnen genieten van enkele zomerse dagen. Helaas daalt het kwik deze week weer drastisch.

De aangename temperaturen van de voorbije dagen zijn ook vandaag nog aanwezig. De maxima liggen in Vlaanderen tussen de 19 en 22 graden, meldt het KMI.

Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af, en daar kan lokaal een bui aan te pas komen. In het tweede deel van de namiddag krijgen we vooral in het centrum en het oosten mooie, zonnige perioden.

Vannacht neemt de bewolking toe en komt er een einde aan de zomerse dagen. Morgenochtend is er veel bewolking, met vooral in het oosten van het land kans op regen. Er komen wel opklaringen vanaf het westen, maar tegelijkertijd neemt de kans op buien toe. Die kunnen fel zijn, en gepaard gaan met onweer. De maxima halen amper 13 graden.

Woensdag blijft het overwegend droog, maar de temperaturen stijgen amper. De maxima liggen tussen de 10 en 15 graden. Ook donderdag begint op de meeste plaatsen droog, maar daarna trekt een zwakke regenzone vanaf het westen over ons land. We krijgen maxima tussen 10 en 16 graden.

Vrijdag en zaterdag stijgen de temperaturen weer. Op vrijdag halen we 18 graden, op zaterdag 21. Het blijft over het algemeen droog, en zaterdag wordt zelfs vrij zonnig.

Meer nieuws

Meer nieuws

.