Het KMI heeft hoopvol nieuws: "Dan zou het droger moeten worden"
LHX
Het KMI heeft hoopvol nieuws: "Dan zou het droger moeten worden"
Foto: Pixabay

De zomervakantie is begonnen, maar het weer zit voorlopig nog niet mee. Toch is er een lichtpuntje in de voorspellingen van het KMI.

We beginnen de dag vandaag zwaarbewolkt en met regen. In de namiddag komen er opklaringen, maar hier en daar kan er toch ook nog een bui vallen. We halen maxima tussen de 12 en 19 graden.

Morgenvroeg valt er regen in het westen en het noordwesten. Na een tijdje bereikt de regenzone ook de rest van het land. In de loop van de namiddag en avond krijgen we opklaringen, met nog een kleine kans op een bui. Opnieuw maxima tussen de 12 en 19 graden.

Ook donderdag krijgen we regen over ons heen. Een nieuwe regen- en buienzone trekt van west naar oost over het land. In de namiddag wordt het echter droog met opklaringen, met maxima tot 21 graden.

Vrijdag is een drogere dag, op een lokaal buitje na. Het is wel bewolkt, en 's avonds neemt de kans op regen toe in het westen en noordwesten. De maxima halen opnieuw 21 graden.

Ook zaterdag zijn er perioden van regen, vooral in het noorden van het land. Er waait bovendien een stevige westzuidwestenwind, bij maxima tot 20 graden.

Zondag en maandag verwacht het KMI eindelijk beterschap. "Het zou droger moeten worden met opklaringen en maxima net boven 20 graden", klinkt het. Duimen maar!

Meer nieuws

Meer nieuws

.