Charlotte Van Brabander uit 'De verraders' opgenomen in ziekenhuis: Dit is er aan de hand
LHX
Charlotte Van Brabander uit 'De verraders' opgenomen in ziekenhuis: Dit is er aan de hand
Foto: VTM

Charlotte Van Brabander nam vorig jaar deel aan 'De verraders'. Ze is professioneel pokerspeelster.

Momenteel is Charlotte Van Brabander bezig met een IVF-traject. Op haar sociale media is ze er erg open over. Afgelopen weekend deelde ze een niet zo fijne update.

"Mega steken in de buik", schreef ze in haar Instagramverhaal. "Naar spoed gegaan en nu naar Jette voor waarschijnlijk een kijkoperatie." 

De dokters vermoedden dat haar rechtereierstok gedraaid zat. Het deed in elk geval enorm veel pijn. "Lang leve morfine", schreef ze dan ook.

Enkele uren later kwam ze al met een verlossende update. "Alles goed hier", luidde die. "Ik had een eierstok die om zijn as gedraaid was, maar die is op de een of andere manier teruggedraaid. De pijn was daarna veel beter."

Ze moest nog een nachtje in observatie blijven om te checken of ze écht geen pijn meer had. "Want ik heb best wat morfine gekregen. Laat ons hopen van niet."

Ze verklaart bovendien aan haar volgers wat de oorzaak was van haar probleem. "Bij IVF zorgt de stimulatie ervoor dat je heel veel eicellen maakt."

"Normaal gezien zijn dat er een of twee per cyclus, maar bij mij waren het er vijftien. Dat zorgt ervoor dat je eierstokken megagroot zijn en zwaar, waardoor ze makkelijk om hun as draaien. En dat zorgt bij mij voor pijn." 

Helaas komt ze nu met minder goed nieuws. Het probleem is dan tóch niet haar eierstok, maar een niersteen. Dat heeft ook grote gevolgen voor haar IVF-traject. "De terugplaatsing is uitgesteld tot september wellicht. De pijn van nierstenenstuwing is te heftig en ik kan niet wandelen", klinkt het. Veel beterschap, Charlotte!

Meer nieuws

Meer nieuws

.