Acteur Aron Wade (54), bekend van onder meer 'W817, is overleden
PMN
Acteur Aron Wade (54), bekend van onder meer 'W817, is overleden
Foto: Photonews

Acteur Aron Wade is overleden. Hij werd 54 jaar. Aron speelde enkele bekende rollen in verschillende televisieprogramma’s.

Aron Wade kreeg in 2014 te maken met een zware depressie. De acteur kwam die depressie niet meer te boven. Dat lezen we bij VRT NWS.

"We leven in een succesmaatschappij waarin het moeilijk is om te aanvaarden, óók voor jezelf, dat je daar niet (meer) in kunt meedraaien. Dat mensen, dat jijzelf, ook een donkere, duistere kant kunnen hebben, dat het minder goed gaat,” zei Aron daar eerder over bij Radio 1.

Aron Wade koos voor euthanasie

Niet alle mensen konden Aron begrijpen. "Mensen haken af, ze kunnen niet in je hoofd kijken. Het is uiteraard geen vergelijking, maar als je bijvoorbeeld een been breekt of kanker krijgt, dan zien mensen dat er iets mis is, dat je ziek bent. Maar een depressie, dat is niet zichtbaar."

Aron kon het ondraaglijk psychisch lijden niet meer aan. Hij koos voor euthanasie. Aron kennen we onder meer van zijn rol als Koentje in ‘De Kotmadam’. Hij speelde eind jaren ‘90 ook mee in de serie ‘W817’, waar hij de rol van Akke vertolkte. Later zagen we hem ook nog als Sven in de serie ‘Verschoten & Zoon’.

Meer nieuws

Meer nieuws

.