Hij wil Herman Brusselmans nooit meer op televisie zien verschijnen
PMN
Hij wil Herman Brusselmans nooit meer op televisie zien verschijnen
Foto: Photonews

Herman Brusselmans zit nog steeds in het oog van de storm. Een column van hem in Humo doet nog altijd veel stof opwaaien. De Joodse gemeenschap voelt zich erg gekwetst.

Herman Brusselmans mag zich allicht, naar aanleiding van zijn column, aan een rechtszaak verwachten. De vraag is of we de schrijver nog op televisie gaan zien. Hij is bijvoorbeeld jurylid in ‘De Slimste Mens’, waarvan straks het nieuwe seizoen begint.

Benjamin Hoffman laat in Dag Allemaal weten dat hij liever niet heeft dat Herman Brusselmans nog op televisie komt. Op de vraag of de schrijver nog op televisie mag komen, wil Hoffman niet antwoorden. “Het spreekt toch voor zich wat ik daarvan vind?”

Benjamin Hoffman wil Herman Brusselmans nooit meer op televisie zien verschijnen

“Mijn moeder zat in Auschwitz, mijn vader in het concentratiekamp van Mauthausen. Ik ben een kind van de oorlog; weet u wel wat dat is? Je mag dat niet onderschatten. We zijn nu tachtig jaar verder en dan schrijft niemand zoiets. U hoeft mij daarover dus niets meer te vragen; het spreekt voor zich wat ik daarvan vind."

Het is nu uitkijken wat men bij ‘De Slimste Mens’ zal doen. Blijft Herman Brusselmans nog jurylid of niet? We weten het binnenkort.

Meer nieuws

Meer nieuws

.