Peter Van de Veire ergert zich dood: "Verschrikkelijk!"
LHX
Peter Van de Veire ergert zich dood: "Verschrikkelijk!"
Foto: Photonews

In de podcast 'Mens erger je niet' is deze week Peter Van de Veire te gast. Hij heeft het er over een ergernis waar veel mensen tegenwoordig mee zitten.

Het is de meeste mensen al opgevallen: als je een plastic flesje koopt, is het dopje er tegenwoordig aan vastgemaakt. Dat heeft een groot voordeel: je kan het niet meer verliezen. Veel mensen ergeren zich er echter aan.

Ook Peter Van de Veire. "Als je van zo'n flesje drinkt, valt dat ding op je neus, het blijft haperen achter je snorharen... Verschrikkelijk! Of je morst in dat dopje, en wanneer je het weer op de fles schroeft, mors je dubbel."

"Bij melk is het dramatisch. Als je niet oplet en je giet, dan floept dat dopje ervoor en stroomt het over naast je tas. Dan moet je het er weer op doen en mors je nóg eens op dat pak. Het is als Sisyfusarbeid."

Hij beseft goed genoeg dat het nieuwe systeem de hoeveelheid zwerfvuil vermindert, maar ook dát is iets waaraan hij zich ergert. "Ik ben echt allergisch aan mensen die dingen laten slingeren. Ik zag deze zomer beelden van het strand van Oostende... Dat was dramatisch."

Meer nieuws

Meer nieuws

.