Familie-actrice Cathérine Kools eerlijk over zware periode in haar leven: “Ik kon niet meer”
WVDS
Familie-actrice Cathérine Kools eerlijk over zware periode in haar leven: “Ik kon niet meer”
Foto: VTM

Actrice Cathérine Kools maakte onlangs haar comeback in Familie als Leen Van den Bossche. En ondertussen heeft ze ook een aangrijpend boek geschreven over het loslaten van alcohol: Absolute Aanrader Alcoholvrij.

Cathérine maakte de gevolgen van alcoholverslaving van dichtbij mee en vertelt er openhartig over bij Evy Gruyaert in de podcast Alles Goed. Vanaf de eerste dag van de lockdown besloot Cathérine om zelf 100 dagen te stoppen met drinken.

“Ik had de dag voordien te veel gedronken en had een enorme kater. Ik was het echt beu, omdat ik de dag na wat te veel drinken niet meer kon doen wat ik die dag wilde doen.”

Cathérine vertelt hoe alcoholverslaving altijd al een deel van haar leven is geweest. “Mijn mama was heel mijn leven een zware alcoholist.” Veel mensen hadden haar moeder na een tijdje de rug toegekeerd, want het is heel zwaar om dragen als iemand verslaafd is aan drank.

Dat ondervond Cathérine ook. “Toen ik begin 30 was, zorgde ik voor haar en heb ik gezegd: ik kan niet meer, ik wil ook voort met mijn leven.” Ze stelde haar moeder voor de keuze: “Ofwel ga je binnen in een instelling, ofwel moet ik afstand nemen.”

Toen haar moeder zich liet opnemen, kreeg ze een hartstilstand en raakte ze in coma. Cathérine moest toen afscheid van haar nemen, want zou het niet halen, maar tegen alle verwachtingen in is haar moeder erdoor gekomen. 

“Nu drinkt ze niet meer, maar dat is ook omdat ze het niet meer kan, omdat ze nu in een gesloten afdeling zit van een woonzorgcentrum,” aldus Cathérine.

Meer nieuws

Meer nieuws

.