Het weer KMI heeft minder goed nieuws: Het wordt een stuk kouder de komende tijd
PMN
KMI heeft minder goed nieuws: Het wordt een stuk kouder de komende tijd
Foto: Pixabay (archieffoto)

Vandaag wordt het een heel warme dag. Lokaal kan de temperatuur fel stijgen. Het weer op langere termijn wordt een stuk frisser.

Vandaag bestaat de kans op enkele buien in het uiterste westen van het land. Die buien zouden dan vooral deze ochtend vallen, meldt het KMI. Elders blijft het droog. Het wordt vaak zonnig en zeer warm. Aan zee wordt het zo’n 28 graden en elders is 32 graden zeker mogelijk.

Morgen starten we het nieuwe schooljaar zonnig. In de loop van de dag vergroot de kans op hevige onweersbuien. Het blijft warm met maxima rond de 27 graden.

Dinsdag beginnen we met lokale regen- of onweersbuien. Na de middag trekken die weg en wordt het opnieuw droger. Er komen opklaringen vanaf het westen. Het wordt koeler, met 23 graden.

Woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog. Een lokaal buitje is niet uitgesloten. Het blijft 23 graden.

Het KMI blikt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. In eerste instantie hebben we nog recht op 26 graden. Naarmate we verder in september gaan, daalt de temperatuur uiteindelijk naar nog zo’n 20 graden. Het goede nieuws is dat die periode vooral droog zal verlopen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.