Het wordt vandaag een heel moeilijke dag voor Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen
PMN
Het wordt vandaag een heel moeilijke dag voor Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen
Foto: Photonews

Het wordt een zware dag voor de 68-jarige Carmen Pfaff. Vandaag start het proces tegen de drie verdachten die een homejacking pleegden bij Carmen. Ze werd stevig aangepakt.

De homejacking gebeurde een jaar geleden. Carmen Pfaff was nog maar net terug van vijf maanden in het ziekenhuis, nadat ze onwel werd door een hersenbloeding tijdens een vakantie in Mallorca.

De drie gemaskerde mannen deelden klappen uit aan Carmen. Ze sloegen haar in het gezicht en op haar hoofd. Daarna sloten ze haar op in het toilet. Vervolgens doorzochten ze de woning en gingen er met juwelen vandoor.

Vandaag start het proces tegen de drie verdachten die homejacking pleegden bij Carmen en Jean-Marie Pfaff

Carmen beseft in Het Laatste Nieuws dat het veel slechter had kunnen aflopen. “Ik werd opgesloten in het toilet en ze hebben me geslagen op mijn hoofd, aan de kant van mijn hersenbloeding. Ik heb nog steeds last van een pijnlijke arm, maar het belangrijkste is dat ik er levend ben uitgekomen. Ik heb traumabegeleiding gekregen, maar het is moeilijk om eraan terug te denken.”

Samen met zijn advocaat Nick Heinen zal Jean-Marie Pfaff zich burgerlijke partij stellen en een morele en materiële schadevergoeding eisen. Hij mag tijdens het proces ook vertellen wat de overval voor gevolgen heeft gehad voor hem, Carmen en zijn familie.

De drie verdachten staan terecht voor diefstal met geweld met verzwarende omstandigheden. Ze riskeren een jarenlange celstraf.

Meer nieuws

Meer nieuws

.