Reactie Christopher houdt zich sterk voor zijn mama: “De dokter heeft deze voorspelling gedaan”
WVDS
Christopher houdt zich sterk voor zijn mama: “De dokter heeft deze voorspelling gedaan”
Foto: Eén

Christopher Timmerman, de man van Stephanie Planckaert kreeg enkele jaren geleden te horen dat zijn mama lijdt aan een tot nu toe ongeneeslijke ziekte. Samen met heel de familie ondersteunen ze haar.

Twee jaar geleden werd jongdementie vastgesteld bij Lynn, de mama van Christopher Timmerman, die toen 54 jaar was. De man van Stephanie Planckaert en de rest van haar gezin steunen haar en daaraan trekt Lynn zich op.

Ze lijdt aan de ziekte van Alzheimer waardoor ze snel dingen vergeet. Doordat zijn mama jaren in de geriatrie heeft gewerkt weet ze wat de ziekte in verdere fasen met haar zal doen, iets wat haar enorm afschrikt.

Maar de dokters hebben ook voorspellingen gedaan waardoor Christopher zich sterkt houdt en hoopvol is voor de toekomst. “De dokter zegt dat het voor het ogenblik zeer goed gaat. De ziekte is heel mild en mijn mama is stabiel”, laat hij weten aan Dag Allemaal.

“De dokter zegt dat ze gemakkelijk nog tien jaar deze kwaliteit van leven kan houden”, klinkt het hoopvol. De schade momenteel kan niet meer hersteld worden, maar Christopher hoopt nog steeds dat er in tussentijd nog medicatie ontwikkeld wordt die verdere aftakeling kan stoppen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.