‘Joost Klein ging helemaal door het lint: Dit gebeurde er écht’
PMN
‘Joost Klein ging helemaal door het lint: Dit gebeurde er écht’
Foto: Photonews

Joost Klein is weer geland in Nederland. Hij heeft een woelig weekend achter de rug. De zanger werd gediskwalificeerd op het Eurovisiesongfestival.

Joost Klein werd gediskwalificeerd na een incident donderdagavond na zijn halve finale. Het zou te maken hebben met een vrouw, maar veel meer dan dat weten we niet. De organisatie tilde wel zwaar aan het voorval en diskwalificeerde hem.

Volgens de Nederlandse delegatie is het een overdreven reactie. De Zweedse krant Aftonbladet is doorgaans goed geïnformeerd. Zij denken te weten wat er écht gebeurde.

Volgens meerdere getuigen zou Joost Klein zich zeer aanstotend gedragen hebben

Joost zou het aan de stok gekregen hebben met een jonge fotografe. Haar camera werd beschadigd door toedoen van de zanger. “Er bestaat geen twijfel over dat hij zich volgens meerdere aanwezigen zeer agressief gedroeg”, licht een anonieme bron toe bij de krant.

“Naar wat ik gehoord heb was de jonge vrouw zwaar aangeslagen na het incident. Er werd haar hulp en begeleiding aangeboden. De EBU zou niet hebben gehandeld zoals zij heeft gedaan, als ze het incident niet als zeer ernstig inschatte.”

Het incident zou vlakbij het podium gebeurd zijn. Het maakt dat er dus veel getuigen zijn. Verschillende van die getuigen zouden het gedrag van Joost zeer aanstootgevend hebben ervaren. De camera van de jonge fotografe zou ook stuk zijn door zijn toedoen. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.