Man is 300.000 euro kwijt na nepadvertentie van Gert Verhulst
PMN
Man is 300.000 euro kwijt na nepadvertentie van Gert Verhulst
Foto: Photonews

Het is een ware pest op de sociale media. Heel regelmatig zie je nepadvertenties van bekende Vlamingen voorbij komen. Het werk van oplichters.

Let altijd zeer goed op als je advertentie van een bekende Vlamingen ziet. Meestal zijn die vals. Die les heeft ook de 73-jarige Willy uit Meerhout geleerd.

In juni 2020 kreeg Willy een e-mail met als bijlage een fake krantenartikel van Het Laatste Nieuws. 'Speciale berichtgeving: de meest recente investering van Gert Verhulst verbaast experts en maakt grote banken doodsbang.'

Willy had op dat moment net zijn huis verkocht. Hij wilde het geld niet zomaar op een bankrekening laten staan. Via de link kwam hij op het beleggingsplatform ‘Qteck' terecht. Een vals beleggingsplatform, maar dat wist Willy niet.

750.000 euro in het rood

Hij begon met een investering van 300 euro. De maanden nadien werden de bedragen alleen maar groter. Op een bepaald moment investeerde hij een bedrag van 150.000 euro.

"Ze zeiden dat vanaf het moment dat de vaccins op de markt zouden komen, de investeringen vertienvoudigd zouden worden”, likt Willy bij VRTNWS de wonde. Toen de vaccins er kwamen stond hij voor 750.000 euro in het rood.

Pas toen Willy een paar weken geleden een reportage waarin het FMSA (toezichthouder van de financiële sector) waarschuwde voor fraudebelegging ging er een belletje rinkelen. “Onze 325.945 euro was weg”, zegt Willy. “Het platform was nep, de aandelen bestonden niet en ons spaargeld was via allerlei achterpoortjes bij de oplichters geraakt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.