Mathieu Terryn praat voor het eerst over de oorzaak van zijn scheiding: "Veel schaamte"
LHX
Mathieu Terryn praat voor het eerst over de oorzaak van zijn scheiding: "Veel schaamte"
Foto: Instagram @mathieuterryn

In mei kwam Bazart-zanger Mathieu Terryn met slecht nieuws. Hij en zijn vrouw Marie Wynants hadden besloten om elk hun eigen weg te gaan.

Over de precieze reden van de breuk gaven Mathieu Terryn en Marie Wynants in mei geen uitleg, maar nu, enkele maanden later, geeft de zanger een openhartig interview aan Het Laatste Nieuws. Volgens hem is een uit de hand gelopen artiestenleven de boosdoener geweest.

Lange tijd dacht hij dat hij gelukkig was, maar langzamerhand begon hij te beseffen dat er in zijn perfecte Instagramleventje toch iets miste. "Alles was fun, alles was games. Ik zat in de ratrace van 'the high life' en er was geen plafond meer", vertelt hij.

Dat ging gepaard met de nodige roesmiddelen. Onder invloed deed hij dingen waarop hij niet trots is. "Bevestiging zoeken bij andere vrouwen, bijvoorbeeld." Zo maakte hij op een avond ongevraagd avances bij influencer Justine Kegels. 

De drang naar escapisme werd steeds groter, maar lange tijd zag hij niet hoe dramatisch de situatie werd. "Het echte kantelmoment is er pas gekomen toen mijn huwelijk uiteenspatte."

Sindsdien is hij volledig gestopt met drank en andere drugs. Hij gaat tegenwoordig bovendien elke dag sporten en heeft veel therapie gevolgd. Daarom gaat het momenteel een stuk beter met hem. "Ik ben er nog niet. Maar op een dag geraak ik er."

"Ik heb veel schaamte, veel spijt over hoe ik geleefd heb. Maar ik heb die schaamte nodig om dit nieuwe pad te bewandelen, om een nieuwe persoon te zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.