Gert Verhulst reageert fel na kritiek die musical ‘40-45’ krijgt in Nederland
PMN
Gert Verhulst reageert fel na kritiek die musical ‘40-45’ krijgt in Nederland
Foto: GoPlay

Studio 100 kondigde aan de musical ‘40-45’ ook in Nederland te brengen. Daar komt nu veel commentaar op. Gert Verhulst reageert.

De meeste mensen zijn erg lovend over de musical 40-45, maar niet iedereen. De Nederlandse historicus Tijmen Dokter zei, nadat hij de show gezien had, dat er een loopje werd genomen met de geschiedenis. Gert Verhulst is geschrokken van die commentaar.

“Wij brengen een fictief verhaal,” zegt Gert tegen Het Laatste Nieuws. “Een verhaal tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Dus ja, wat die man zegt over wat daar gebeurd is, dat is niet echt gebeurd. Nee, natuurlijk niet.”

“Zoals bij de meeste films en series is er veel fictie, en dat wordt ook duidelijk gezegd. Het staat ook in het programmaboekje: dit is een fictief verhaal over twee broers, maar het is een verhaal dat zich had kunnen afspelen. Alle historische feiten zitten erin, die kloppen perfect. Wij hebben een beroep gedaan op mensen die het kunnen weten.”

Gert Verhulst benadrukt na de kritiek dat de musical 40 - 45 een fictief verhaal is maar dat alle historische feiten kloppen

“Maar dat wat daar te zien is, niet echt gebeurd is… Ja, hallo, dat weten wij ook wel. Dat was een beetje een rare kritiek. Het is nu net alsof wij een Vlaamse voorstelling, een waargebeurd Vlaams verhaal, zomaar even zonder nadenken in Nederland hebben gezet. Dat is niet waar.”

Gert is vol spanning. “De komende weken gaan heel belangrijk zijn,” zegt hij. “Dan komt het gewone publiek kijken. En als zij het goed vinden en zeggen tegen iedereen: je moet ook gaan, dan denk ik dat we voor lang vertrokken zijn in Barneveld. Dan kunnen we internationaal beginnen denken.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.