Veel regen vandaag, maar Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over het weekend
LHX
Veel regen vandaag, maar Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over het weekend
Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

Vandaag bereiken de resten van orkaan Kirk Europa en daar zullen wij ook iets van voelen. Vooral het zuidoosten van het land krijgt het hard te verduren.

Vanaf het zuiden bereikt de neerslag van orkaan Kirk ons land. Vanochtend komt een groot deel van België al onder de regen te liggen: vooral het zuiden en het centrum. Ook het noorden is later aan de beurt, en in de loop van de namiddag verplaatst de neerslag zich naar het oosten.

"Dus in het zuidoosten gaat het het langs en het meest regenen", zegt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio2. "Daarom geldt code oranje in provincie Luxemburg. We verwachten 50 tot 70 liter water per vierkante meter in 24 uur tijd. Dat zijn hoeveelheden die we normaal in een hele maand krijgen."

"Voor Vlaanderen en Brussel lijkt het mee te vallen. Daar gaat het om 10 of 20, misschien lokaal 30, liter water per vierkante meter." In de loop van de namiddag wordt het in het centrum en het noorden van het land bovendien alweer droger. 

Morgen zit die depressie al boven Duitsland en blijft het nog redelijk bewolkt. Van over zee verwachten we nog een aantal buien. Maar na de middag wordt het in Vlaanderen al opnieuw droog. 

Vanaf vrijdag wordt het rustiger en droger. Vrijdag is er nog kans op een bui, maar in het weekend blijft het in Vlaanderen droog met brede opklaringen. De hele week halen we maxima van rond de 15 graden, maar op zondag klimmen de temperaturen tot 17 graden en op maandag tot 18 graden. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.