Herman Brusselmans reageert voor het eerst na beschuldigingen: “Ons zoontje voelt het ook”
PMN
Herman Brusselmans reageert voor het eerst na beschuldigingen: “Ons zoontje voelt het ook”
Foto: Play4

Schrijver en columnist Herman Brusselmans wordt beschuldigd van antisemitisme. Begin augustus kwam hij in het oog van de storm terecht na een column van hem in Humo.

Herman Brusselmans heeft voor het eerst gereageerd op de aanklachten tegen hem. Hij deed dat in het Play4-programma 'De Tafel van Gert'. “Er worden mij beschuldigingen in de schoenen geschoven die onterecht zijn,” klinkt het.

“Het is voor mij een onprettige periode,” legt Herman uit. “Samen met mijn advocaat heb ik besloten om daar in het openbaar zo min mogelijk over te vertellen. Er is ook nog een dagvaarding geweest van een vijfde organisatie die mij aanklagt. Ik moet op 5 november voor de rechtbank verschijnen.”

De meeste reacties die Herman de afgelopen maanden kreeg, waren positief. “Mensen begrepen niet dat één zinnetje uit die column werd geïsoleerd. Als je die column leest, en ook andere columns van mij, lees je dat ik totaal geen antisemiet of racist ben. Ik was woedend over wat Israël in Gaza doet. Dat zinnetje is gepasseerd en dat had misschien niet moeten gebeuren. Al ben ik nog steeds kwaad over wat Israël daar in Gaza doet.”

Herman Brusselmans heeft bedreigingen ontvangen

De schrijver zegt dat hij online bedreigingen heeft ontvangen. “Ook de adjunct-hoofdredacteur van Humo is bedreigd geweest. Dan zit je niet meer 100% op je gemak.”

“Het is ook voor mijn gezin niet prettig. Ik loop niet op mijn gemak over straat. Dat geldt ook voor mijn vriendin Lena, want zij wordt daar rechtstreeks bij betrokken. Ze krijgt daar elke dag mee te maken. Ons zoontje voelt ook de spanning thuis, dat is niet prettig."

Meer nieuws

Meer nieuws

.