Eigen trauma deed koning Filip groot taboe doorbreken: Welzijn van zoon is het allerbelangrijkste
WVDS
Eigen trauma deed koning Filip groot taboe doorbreken: Welzijn van zoon is het allerbelangrijkste
Foto: Photonews

Het gaat nog een beetje stiller worden in het Belgische paleis. Na Elisabeth en prins Gabriël gaat nu ook hun broer Emmanuel in het buitenland studeren. Alleen dochter Eléonore woont nog thuis.

Onlangs was nog te zien hoe de vier kinderen van Filip en Mathilde als jonge mensen allemaal spontaan en modern in het leven staan. Zo volgden prinsses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinsese Eléonore de Olympische atleten, gingen in gesprek met hen en er werd volop geknuffeld, tot nu toe ongezien in het Belgische koningshuis.

Welzijn van kinderen is hoogste prioriteit

Ook wat betreft de opleiding van hun kinderen verkiezen Filip en Mathilde resoluut het welzijn van hun kinderen boven de mogelijke opmerkingen die anderen daarover zouden kunnen maken. Zo is al langer bekend dat zoon Emmanuel een leerstoornis heeft en daardoor in zijn tweede jaar overschakelde naar Eureka, een school voor bijzonder onderwijs in Kessel-Lo.

Ongetwijfeld zal het trauma van Filip daarin hebben meegespeeld. Hij had ook leerproblemen en moest zich door zijn schooltijd worstelen. Hij kreeg niet de kans om naar een school op zijn maat te gaan, schrijft Het Laatste Nieuws daarover.

En nu zal Emmanuel na de zomer in het buitenland verder werken aan zijn taalvaardigheid en zijn sportpassie kunnen beoefenen. Het paleis maakte nog niet bekend in welk land hij gaat studeren en aan welke instelling.

Meer nieuws

Meer nieuws

.