Luc Appermont neemt een zeer ingrijpend besluit
Luc Appermont neemt een zeer ingrijpend besluit
Foto: Photonews

Luc Appermont vierde onlangs zijn zeventigste verjaardag. Hij mag terugblikken op een uitzonderlijke carrière in de schijnwerpers. Als het aan hem ligt, is het nog lang niet voorbij. Luc wil bovendien zo oud mogelijk worden, “maar als ik een last word voor anderen, wil ik mijn leven niet onnodig rekken.”

“Ik ben niet gemaakt om achter een raam bij de sanseveria’s te zitten. Ik word nog veel gevraagd als presentator voor lezingen en evenementen, zoals volgend jaar het Schlagerfestival. Zolang er interesse is en mijn gezondheid het toelaat, blijf ik doorgaan, maar ik hoef niet op een podium te sterven”, vertelt Luc Appermont.

Uit respect voor zichzelf en zijn publiek probeert Luc zich te verzorgen en op zijn voeding te letten. “Voorlopig heb ik geen last van ouderdomskwaaltjes. Mijn vader is zevenentachtig geworden, mijn moeder net geen honderd. Als ik gezond en onafhankelijk kan blijven, wil ik zo oud mogelijk worden. Maar als ik een last word voor anderen, wil ik mijn leven niet onnodig rekken.”

Is Luc dan niet bang om net zoals zijn ouders dement te worden? “Voorlopig ondervind ik geen klachten. Ik ben zelden vergeetachtig. Er wordt ook gezegd dat de ziekte een generatie overslaat. Mijn kinderen zouden dus meer risico lopen, maar die zijn er natuurlijk niet”, lacht hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.