Sabine Hagedoren komt met verlossend nieuws: "Eindelijk"
LHX
Sabine Hagedoren komt met verlossend nieuws: "Eindelijk"
Foto: VRT1

Het is de laatste tijd ongewoon koud voor de tijd van het jaar. Gelukkig is er beterschap op komst.

Vandaag wordt opnieuw een wisselvallige dag, vertelt Sabine Hagedoren op Radio2. Vooral de noordelijke helft van het land krijgt buien over zich heen, en in de loop van de namiddag wordt het ook aan de kust regenachtig. De temperaturen halen slechts 10 of 11 graden.

Die temperaturen beginnen de komende dagen gelukkig te stijgen. "Morgen gaan we tot 13 graden, dus we gaan nog niet meteen overdrijven", aldus Sabine. We krijgen periodes van regen in het noordwesten van het land. "Ten zuiden van Samber en Maas krijgen we een paar buien, en in het deel dat daartussenin ligt, blijft het vrijwel droog."

"In het weekend krijgen we eindelijk die zachtere lucht en trekken de temperaturen naar normalere waarden. Zaterdag tot 17, zondag tot 18 graden. Het wisselvallige moeten we er ook nog wel bij nemen, dus de kans op een bui blijft erin zitten. Er kan ook al eens een donderslag bij horen."

Of die hogere temperaturen na het weekend ook nog blijven? "Maandag en dinsdag houden we wel een graad of 17, maar het wisselvallige blijft er waarschijnlijk ook nog wel in zitten", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.