Kobe Ilsen over gevaarlijk geheim dat hij verborgen hield: “Mijn moeder was kwaad omdat ik dat verzwegen had”
Kobe Ilsen over gevaarlijk geheim dat hij verborgen hield: “Mijn moeder was kwaad omdat ik dat verzwegen had”
Foto: Photonews

Kobe Ilsen is terug met een nieuw seizoen van ‘Op Eén’. Ook in dit nieuwe seizoen vergelijkt hij Vlaanderen met het (verre) buitenland.

Argentinië, Mexico, Japan, Zuid-Afrika, India... Het lijstje van zestien landen dat Kobe Ilsen voor het nieuwe seizoen van ‘Op Eén’ bezocht, is opnieuw indrukwekkend. Bij de vorige reeks van ‘Op Eén’ verzweeg hij voor zijn moeder dat hij naar Mosoel ging.

“Toen was ze not amused. Een beetje kwaad zelfs. ‘Je had mij dat moeten zeggen!’ ‘Wat had je dan gedaan?’ ‘Dan had ik niet geslapen.’ ‘Awel, wees blij, ’t is gepasseerd en er is niks gebeurd’”, lacht Kobe Ilsen in Dag Allemaal. “Moeders, hé.”

Ook deze keer heeft Kobe moeten liegen. “Ook nu heb ik haar niet verteld over sommige bestemmingen. Want we zijn toch op enkele plaatsen geweest waar het niet al te veilig was: de sloppenwijken van Mexico-Stad, de townships van Kaapstad, in het spoor van vleesextremisten in India... Ik was niet bang, maar wel alert. Als onze begeleider zei dat we weg moesten, vertrokken we onmiddellijk.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.